Συστατικά:
1 κιλό τσουκνίδες χόρτα, δυόσμο ή σκόρδο (προαιρετικά).
Παρασκευή:
Πλένουμε τις τσουκνίδες, τις βράζουμε και τις στραγγίζουμε. Τις ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν οι τσουκνίδες και να πάρουν μορφή κρέμας. Έπειτα τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με λίγο λάδι για 5 λεπτά και ανακατεύουμε συνεχώς.
Παρατηρήσεις: Πρόκειται για ένα από τα νοστιμότερα, θρεπτικότερα και ωφελιμότερα φαγητά της Ποντιακής κουζίνας.